Ångerrätt och returrätt

Du har alltid 14 dagars ångerrätt när du handlar hos Witt Sport och ångerrätten gäller från den dag du mottagit din vara.

Om du vill utnyttja din ångerrätt ber vi dig att fylla i vårt returformulär online, som du hittar här: https://www.wittsport.se/returformular

Observera att du måste betala för returfrakten själv. När du har fyllt i returformuläret skickar vi dig en PDF med returadress samt instruktioner om hur du returnerar din vara till oss.

Du måste returnera din beställning till oss utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar efter den dag då du har meddelat oss att du vill ångra ditt köp.

Fullständig återbetalning sker endast om:

 

  • varan ska returneras i ursprungligt skick och utan värdeminskning*
  • varan ska returneras i originalförpackning.


*Varan anses ha förlorat i värde om du har använt den på ett annat sätt än vad som var nödvändigt för att fastställa dess art, egenskaper eller funktion.

Om varan skulle bedömas ha förlorat i värde kan du komma att endast få en del av köpesumman återbetald. Beloppet du kan få tillbaka beror på varans kommersiella värde. Vid returnering av använda varor förbehåller sig Witt Hvidevarer A/S rätten att kräva ersättning för värdeminskning som fastställs av Witt Hvidevarer A/S utifrån återförsäljningsvärdet. En användningsavgift kan utgöra 0–99 % av varans ursprungliga försäljningspris.

Du kan inte ångra ett köp genom att vägra att ta emot varan eller genom att inte hämta ut paketet, utan att samtidigt tydligt meddela oss om att du ångrar köpet. Detta medför en expeditionsavgift som motsvarar den verkliga leveranskostnaden.

Om du väljer att utnyttja ångerrätten ska du placera din returetikett, som du mottar via e-post, på originalförpackningen och skicka varan i retur.

Vi rekommenderar att du sparar originalförpackningen tills du har bestämt dig för om du vill behålla ditt köp eller inte. Om förpackningen är bristfällig kan det innebära att varans försäljningsvärde minskas. Om en vara mottas i retur och är skadad på grund av dålig förpackning fråntas Witt Hvidevarer A/S allt ansvar för återbetalning av varans värde. Se till att förpackningen är väl försluten och skyddad under transport för att undvika förlust och skada.

Det är inte ett krav, men behandlingen kommer att främjas om så fullständig information som möjligt medföljer i paketet – gärna
ditt beställningsnummer (från returformuläret).

Vi återbetalar alla betalningar som mottagits från dig, inklusive leveranskostnader (med undantag för eventuella extra leveranskostnader i de fall du har valt ett annat leveranssätt än den billigaste standardleveransen som vi erbjuder), senast tio arbetsdagar från den dag då vi mottog ditt meddelande om att du vill ångra avtalet.

Vi återbetalar pengarna med samma betalningsmedel som du använde dig av vid köpet.

Om du har fler frågor angående retur är du välkommen att kontakta oss på: +45 88 44 45 16

*OBS! Vi tar inte emot paket som skickas mot postförskott eller utan utdelning.

Returadress:

Witt Hvidevarer A/S
Gödstrupvej 50, port 6
DK-7400 Herning
Danmark